Vooral in de oostelijke helft van het land komen enkele buien voor met hagel en natte sneeuw en soms ook een klap onweer. Plaatselijk kan het kortstondig glad worden a.g.v. de neerslag. Daarnaast kan bevriezing van natte weggedeelten vooral in de oostelijke helft van het land gladheid veroorzaken. De rest van de nacht zijn er brede opklaringen al kan er nog een enkele losse bui overtrekken. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt landinwaarts tot 3°C aan zee. De zuidwestelijke wind is boven land meest matig, aan zee vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Overdag komt er vooral in het noorden nog een enkele (winterse) bui voor. Verder is er vrij veel bewolking en een gebied met regen en natte sneeuw bereikt het zuiden in de tweede helft van de ochtend. In de middag krijgt de gehele zuidelijke helft van het land hiermee te maken. In de Limburgse heuvels zou een sneeuwdek van enkele centimeters kunnen ontstaan. In de avond trekt dit neerslaggebied naar Duitsland, terwijl nieuwe winterse buien vanaf de Noordzee over het noorden en oosten trekken, mogelijk met lokale gladheid. De maximumtemperatuur ligt rond 4°C, in het zuiden kan de temperatuur in natte sneeuw dalen naar iets boven nul. Er staat een zwakke tot matige zuidelijke wind. In de avond draait de wind naar west, langs de kust naar noordwest en neemt aan de kust toe naar vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar zondag hebben vooral de kustgebieden en het oosten nog met een enkele winterse bui te maken. Geleidelijk klaart het steeds meer op en daalt de temperatuur naar iets onder het vriespunt. Op veel plaatsen kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind komt uit west tot noordwest en is landinwaarts zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Zondag overdag schijnt eerst de zon en verdwijnt de gladheid in de tweede helft van de ochtend. Het blijft overdag vrijwel overal droog. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de avond gaat het in het zuidwesten en zuiden regenen, mogelijk voorafgegaan door (natte) sneeuw. De middagtemperatuur komt uit rond 5°C. De wind neemt af naar zwak tot matig en draait later op de dag naar zuidelijke richtingen. (Bron: KNMI)