1      
Meer tweets...Domeinnaam nog vrij?


Nieuwste project:

Fotoshootboeken.nl (2016)


Ballonvaren

Van kinds af aan ben ik fefascineerd door heteluchtballonnen. De ballonnen die men regelmatig in de lucht ziet hangen, maar ook de ballonnen in een speciale vorm. Ik vind het leuk om naar evenementen te gaan waar veel ballonnen of ballonnen in een aparte vorm opstijgen. Zelf ben ik acht keer meegeweest met een luchtballon en daar heb ik fijne herinneringen aan. Ik heb onder andere gevaren boven Breda, Rotterdam, Zuid-Limburg, Zwartewaterland en heb ooit eens meegevaren met een luchtballon in de vorm van een aap, leeuw en een kuiken.

Bekijk hier een overzicht van alle ballonvaarten die ik heb gemaakt.

Samen met een vriend heb ik in 2011 de website
www.ballonvaartmaken.com opgezet, wat intussen is uitgegroeid tot een goed lopend bedrijf, gespecialiseerd in ballonvaarten in heel Nederland en België. Kijk gerust eens op deze website en boek als je graag eens zou willen ervaren hoe het is om met een luchtballon mee te varen.

Een heteluchtballonvaart is een unieke belevenis. Rustig zwevend door de lucht heeft u een fantastisch zicht op het landschap, of op het dorp of de stad waar u woont. Af en toe hoort u de brander, maar als die uit staat dan is het heerlijk rustig boven in de lucht. Een tochtje met een heteluchtballon is de ultieme manier om deze droom in vervulling te laten gaan. U zult uw omgeving vanuit een heel ander punt beleven en neerkijken op alles waar u met de luchtballon overheen vaart. 

Een luchtballonvaart is daarom iets dat u echt eens gedaan moet hebben in uw leven.

Wist u dat u in een luchtballon geen hoogtevrees heeft? 

Dat komt omdat het in de ballon zelf windstil is en omdat u geen contact heeft met de grond. Vele mensen met hoogtevrees stapten ooit in de mand van een heteluchtballon en zeiden na afloop niets van hun hoogtevrees gemerkt te hebben. Wist u trouwens dat de luchtballon een van de veiligste vervoermiddelen van Nederland en België is? Wist u ook dat een ballon niet vliegt, maar vaart? De vaak gebruikte term ballonvlucht is daarom eigenlijk niet terecht. Een ballon vaart op de wind, daarom spreekt men vooral over ballon varen. U maakt niet alleen een ballonvaart, u wordt ook betrokken bij de opbouw en het inpakken van de ballon. Na afloop krijgt u een drankje en een certificaat als herinnering aan een mooie ballonvaart. In principe kan er een heel jaar gevaren worden. Uiteraard moeten de weercondities dit wel toelaten. Het is belangrijk dat het niet regent en niet te hard waait. het kan daarom zijn dat uw ballonvaart uitgesteld moet worden, omdat de weercondities op het afgesproken moment niet gunstig zijn. In de zomer wordt er tot twee uur na zonsopkomst en twee uur voor zonsondergang gevaren. In de winter wordt er overdag ook gevaren. Dat het boven in de lucht veel kouder is, is een fabel. De temperatuur ligt er wel iets lager, maar omdat u dicht bij de brander staat merkt u daar niets van. Een ballonticket is een heel jaar geldig. Indien de ballonvaart niet niet door kan gaan vanwege het weer, wordt deze later alsnog ingehaald. U krijgt gegarandeerd uw ballonvaart.

Terug naar de homepage 

 Welkom     Inloggen Statistieken  
Copyright  2004-2023  Maarten Pijpers maarten@maartenpijpers.nl |29 mei 2023
Ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer 54205581 - BTW nummer NL001681571B68 - Algemene voorwaarden

Om deze website goed te laten functioneren heb ik cookies gebruikt. Als u deze site gebruikt ga ik ervan uit dat u akkoord bent.    Cookies toestaan